Sepon kootut

Oliko se Aili vai joku muu?

Ennen kännykkäaikaa YLE:n urheilulähetysten yhteydessä piti selostusyhteyden lisäksi tilata meno-paluu -komento lähetyspaikalle, jotta pystyttiin antamaan pelkästään selostajan korvaan kuuluvat tarpeelliset neuvot ja käskyt. Sitä varten tilasin ns. neli-johdinyhteyden puhelinyhtiöltä. Koska yhteysaika etenkin ulkomailta oli kallista, se kytkettiin päälle ”viime tipassa” ja kokeiltiin kiireessä. Erään kerran muu lähetysporukka lähti viime hetken kahville ja jäin ohjaamoon yksin. Yhtäkkiä komentolinjalta kuului ”Helou Aili”! Niin minä sen kuulin ja ajattelin, että minulle outo kuvaussihteeri on sen niminen.
Niinpä en heti vastannut, koska ajattelin että en kumminkaan osaa vastata mahdolliseen kysymykseen. Onneksi ymmärsin hyvin nopeasti ettei kukaan kutsu ”Ailia” vaan kuinka YLE äännetään englanniksi!

Oliko se OH1ON vai joku muu?

Tutkimme kerran Oivan, OH3MYn kanssa vanhaa armeijaradiota. Kun Oiva ruuvasi kuulokekapselin auki, huomasimme sen sisällä lyijykynällä tehdyt OH1ON -merkit. Hetken aikaa ihmettelimme kuinka Martti, OH1ON on päässyt kirjoittamaan oman kutsunsa vanhan sotaradion sisään!
Sitten purskahdimme nauruun, sillä näitä OHION merkeillä nimettyjä tavaroita taitaa olla ”intissä” todella paljon eli kysymys olikin ohi-on -merkeistä!

Oliko se Joulukisa vai joku muu?

Osallistuin Joulukisaan ns. second-QTHsta sen parempien antennien vuoksi. Ulkona oli -15 C ja sisällä noin 0 C, mutta yhteydet sujuivat silti tässä Pakkaskisassa haalari päällä ja sormet jäässä!

ylt5

Seppo, OH3LS

Comments are closed