Radioamatööriksi

Radioamatööriksi pääsee suorittamalla pätevyystutkinnon. Tutkinto koostuu osakokeista eli moduleista. K-moduli käsittelee liikennöintiä ja määräyksiä, T1-moduli sähkötekniikan alkeita ja T2-moduli sähkötekniikan soveltamista.  Tutkinto maksaa 18 euroa/moduli. Maksu suoritetaan AR-X-tutkintojärjestelmän kautta rekisteröitymällä järjestelmään.

Koe suoritetaan pätevyystutkijalle, joita on lähes kaikkialla Suomessa. Tapahtuma ole mitenkään pelottavan muodollinen, jäykkä tai virallinen tilaisuus vaan ihan leppoisa tapaaminen.

Suorittamalla K- ja T1-modulit pääsee perusluokan radioamatööriksi, suorittamalla K- ja T2-moduulit pääsee yleisluokan radioamatööriksi. Näiden kahden luokan ero on ainoastaan sallituissa tehoissa: perusluokassa saa käyttää jopa 120 watin tehoa, yleisluokassa jopa 1500 watin tehoa lyhytaalloilla.

Tutkintoon voi opiskella itsenäisesti, tutun radioamatöörin opastuksella tai radioamatöörikerhojen järjestämillä kursseilla. Osaamista voi testata ar-x.fi sivujen harjoitustenttien avulla.

Suomen Radioamatööriliitto SRAL
Tampereen Radioamatöörit OH3NE
Teekkarien Radiokerho OH3TR
Valkeakosken Radioamatöörit OH3AB
Lahden Radioamatöörikerho OH3AC

Comments are closed