ITE 12 -tapahtuma

Kangasalan Radiokerho OH3ABN järjesti ITE 12 -tapahtuman sunnuntaina 31.3.2019 klo 9 – 11 SA.

Tapahtumassa käytettyjä laitteita:

Seppo OH3LS /i

Sunnuntai oli aurinkoinen aamu kellojen siirron jälkeen ja radiokelikin oli 80-metrillä oikein hyvä.  Tapahtumassa pääriginä oli rakennussarjasta tekemäni SW80 -transceiver, jonka herkkyys ja yhden watin teho riittivät mainiosti. Sain kaikki kuulemani asemat workittua, mutta käytin kuitenkin apuna Icomin vastaanotinta. Sen avulla oli hyvä selata bandia. Cuagn!

Simo OH1BS /i

Tervehdys! En meinannut löytyä ITE -tapahtumassa käymätöntä rigiä tänä vuonna, mutta löysin sentään BC654 -jeeppiradion vastaanotinosan.

Sen ”salaoven” takaa löytyy Kyynel M11X -radion TX -osa mallia ITE. Output tehoa on 0,5 wattia ja neljä QSO:a tälläkin virityksellä syntyi raportein 319 – 559.  Kiitokset vasta-asemille ja järjestäjille!

Juha OH8UBJ /i

Sain talvella älynväläyksen muuttaa vuosia sitten rakentamani putkitoiminen kitaravahvistin pieneksi sähkötyslähettimeksi.

Laitteessa oli putkiradion verkkomuuntaja, moderni puolijohdetasasuuntaus, sekä 6V6GT- pääteputki.

Purin kotelosta pois kaiken muun tilpehöörin, paitsi virtalähdeosan ja pääteputken. Kasasin tilale Ameco AC-1 lähettimen kytkentää melko tarkoin noudattavan lähettimen. Laite antaa ulos n. 5W.

Olin jo pitänyt laitteella reilusti yhteyksiä ja todennut sen toimivaksi, mukaan leikkiin siis. Olen vasta hiljattain aloittanut CW-qsojen pitämisen ja kopitan aika usein väärin, joten anteeksi mahdolliset virheet!

Aiemmin rakentamani putkivastaanotin on sen verran epävakaa, että käytin vastaanottoon Yaesu FT-101ZD rigiä.  Ehkä ensi vuonna olen mukana kokonaan ITE- asemalla.

Kotimaan sähkötystolpalla 3556 tuntui olevan ruuhkaa, eikä keli vaikuttanut kovin kantavalta, joten valitsin muita kiteitä, etten titaisi kenenkään muun päälle. Aluksi kokeilin 3514 ja 3526kHz kiteillä ilman vastausta.

Sitten valitsin TV:n väripurskeoskillaatttorikiteen, ajatellen, josko jollain olisi joku ITE-radio tällä yleisesti saatavilla olevalla kiteellä 3579,5kHz.
Modernilla pikkukiteellä 1-putkinen teho-oskillaattorini ei antanut kuin kolmisen wattia, mutta OH3LS/Seppo vastasi kutsuuni 559 raportilla.

Palasin takaisin 3556- tolpalle ja kun tuntui saumaa olevan, annoin kutsua.
Kutsuin heikommin, mutta luettavasti tulevia asemia, ja yhteydet muodostuivet asemien OH3UQ/I ja OH1BS/I kanssa. Kiitokset Olli ja Simo!

Väistyin taajuudelle 3533 kHz, jossa kutsuuni vastasi OH8TX/i Jorma. Qson loputtua huomasin kellon olevan jo vaikka mitä….  Pari tuntia livahti kuin siivillä, ellen sitten sekoillut kesäajan kanssa!

Kiitokset vielä kaikille vasta-asemille sekä tietysti järjestäjille!

Oiva OH3MY /i

Olin mukana ITE 12 -tapahtumassa rakentamallani vm. 1984 ”Metsäratijolla” . Radiokeli oli kohtalaisen hyvä. Dipoliantennilla ja 1 watin teholla pidin yhteydet neljän vasta-aseman: Riston OH3HHO, Simon OH1BS/i, Jukan OH2GF/i ja Sepon OH5LP/i kanssa.

Lisäksi minulla oli yhteys Sepon OH3LS kanssa avaimenperä-QRP – lähettimellä ”handmade in USA by James Hannibal – KH2SR”. Tekijän mukaan se on ”World`s smallest Ham Radio Transmitter”. Lähetin toimii kidejaksolla 3,57954 MHz ja output-tehoa 9v neppariparistolla luvataan max 160 mW.

Kiitokset mukavista ITE QSO:ista!

Comments are closed