Kangasalan Radiokerho, OH3ABN, järjesti ensimmäisen ITE – tapahtuman sunnuntaina 2.11.2008.
ITE 1 -tapahtuman rigejä: (kytkentäkaaviot ja lehtijutut avautuvat klikkaamalla suurempina)
Heikki OH2BGX /i
Riginä toimi vuonna 96-97 itse suunnittelemani ja rakentamani putkirigi (2kpl DLL21 putkea). Lähetinpuoli on XTAL-ohjattu. Rigi toimi ITE-päivässä portaabelina hehku- ja anodiparistoilla. Antennina oli G5RV QTH:ssani Mäntsälässä. Olen tehnyt Nostalginen putkirigi -artikkelin RA 5/1997 sivut 15-17.
Simo OH1BS /i
Workin ”Simon Kyynel” -transceiverillä, jonka naamataulun koko on suunnilleen 0.7x alkuperäisestä Kyyneleestä. Se on nimittäin rakennettu 40x40mm alumiiniseen neliöputkeen, jonka pituus 175mm. Rigi sisältää myös integroidun sähkötysavaimen sekä akut. Ulkonäköön on tavoiteltu ”Kyynel-lookkia” ja sisäkaluina on 80m:n -bandille (3.5 -3.6 MHz) sovitettu DL2YEO:n GM-47 30m:n QRP -transceiverin kytkentä. RX on superi IF 1.8432MHz ja TX:n PA 2 x 2N3906 -transistorit push-pull -kytkennässä. Ulostuloteho on 1.3 Wattia.
Linkki DL2YEO:n qrp-sivulle.
Jari OH6DC /i
Rigi oli omatekemä kahden watin transceiver vanhan leivänpaahtimen kotelossa. VFO löytyy ja RX toimii suoralla sekoituksella. Erillistransistoreilla (yht. 16 kpl) toteutettu kytkentä. TX on melko lailla sama kuin W7EL:n An Optimized QRP Transceiver:ssa, RX:ssä on enemmän omaa sovellusta ja yhdistelyä. Tarkempia tietoja rigistä ja sen kytkentä löytyy Vipuseen kirjoittamastani jutusta: RA 11/2007 (Radioyhteyksiä leivänpaahtimella) ja netistä http://oh6dc.cw.googlepages.com.
Risto OH3HHO /i
Käytin ITE-tapahtumassa kiteellä toimivaa kahden transistorin lähetintä, joka on esitelty RA:ssa 6-7/79 (”Satasella ääneen”, OH2DZ). Antennina oli windomi ja lähetysteho 1 W:n luokkaa. Käytin aluksi 3,570 MHz:n kidettä, mutta taajuus oli turhan korkea. 3,531 MHz:lla alkoi jo yhteyksiäkin tulla.
Mauri OH3HTI /i
Osallistuin ITE -tapahtumaan rakennussarjoista tehdyillä laitteilla: Lähetinvastaanotin Heathkit HW-100, lineaarinen vahvistin Heathkit SB-1000, jonka lähetysteho oli 500W:n luokkaa. Antennina minulla oli Diamond W-8010 trapeilla lyhennetty ristidipoli. Ite tapahtuma oli varsin mielenkiintoinen, valitettavasti en ehtinyt cw-osuuteen.
Mika OH3KLJ /i
Täällä riginä oli QROlle, tehoa 10 wattia ja antennina oli G5RV.
http://personal.inet.fi/koti/oh3klj/
QROllen kotisivut.
Heikki OH3KRB /i
Käyttämäni radio oli 1980 -luvulla rakentamani ”metsäratijo”, jonka rakennusselostus on julkaistu RA:ssa 9/84. Lähetin on kiteellä toimiva 1 wattia ja antennina oli 80 metrin dipoli. Metsäratijo on rakennettu oh3fg:n tekemän valmiin printin ympärille omatekoiseen alumiinikoteloon. Vastaanottimen viritys on tehty hieman kytkentäkaaviosta poiketen monikierros tarkkuuspotentiometrillä, jolla säädetään jännite vastaanottimen oskillaattorin kapasitanssidiodille. Tapahtuma oli mukava ja /i -asemia ainakin cw:llä oli sopivasti mukana.
Timo OH2KYW /i
Lähetin oli rakennettu Harrastelijan Radiokirjan 1951-52 ohjeen mukaan eli kyseessä on kideohjattu putkilähetin. Oskillaattoriputki 6J5, lähetinputki 6L6, modulaattoriputki 6V6, hiilimikki. AM-teho 2.5 W ja CW-teho 8 W.
Juha OH2NLT /i
Kiitoksia järjestäjille. Oli hauska tapahtuma.Osallistuin täysin itse tehdyillä experimentaali- radioilla tapahtumaan. Rigit on erikseen dokumentoitu kotisivuillani.
Digitaalinen vastaanotin
http://www.kolumbus.fi/juha.niinikoski/Digital_RX/Digital_RX.htm
ja sen kaveriksi tehty lähetin.
http://www.kolumbus.fi/juha.niinikoski/Digital_TX-II/Digital_TX-II.htm
Käytössä oli lisäksi kohta julkaistava JUMA PA100 pääteasteen prototyyppi.
http://www.nikkemedia.fi/juma-pa100/
Muita ITE tehtyjä rigejä mitkä tänää oli vapaavuorossa hyllyssä.
http://www.kolumbus.fi/juha.niinikoski/Cheap_dsp/Cheap_dsp.htm
http://www.nikkemedia.fi/hohtola/dc-trcvr/DCradio.htm
ja tietysti kaikki JUMA rigit
http://www.nikkemedia.fi/juma/
Oiva OH3MY /i
Käyttämäni lähetin oli 40 metrin QRP -rigi (by K6JBV/QST -lehti v.1966), jonka olin modifioinut 80 metrille. Lähetin on kideohjattu ja kaksitransistorinen, transistoreina 2N697. Sen käyttöjännite on 45 volttia, jonka tapahtumassa otin viidestä 9 voltin neppariparistosta. Tehoa lähti n. 1 watti, antennina oli G5RV ja vastaanottimena Yaesu FT-817. Käytin rakentamaani laitteistoa aikanaan 60-luvun loppupuolella 40 m:n maastoriginä, jolloin vastaanottimena oli transistorimatkaradio omatekoisella beatilla. Pidin ITE-tapahtumaa mielenkiintoisena ja onnistuneena ja toivon sille mielelläni jatkoa.